Kezdőlap

2022. június 25-én szombaton 9 órától tanévzáró ünnepélyt tartunk az aulában. Megjelenés egyenruhában.

Gyülekező 8:50-től.

 

Nyári ügyelet 2022-ben:

2022. június 29. és augusztus 17. között minden szerdán 9-13-ig.

I. Beiratkozáshoz szükséges adatlap elkészítése

a KRÉTA rendszer üzemeltetője az e-Ügyintézés felületén biztosítja 2022. június 15-től a szülő vagy a törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait rögzíthesse a középfokú iskola részére a „Beiratkozás középfokú intézménybe” folyamat segítségével. Az elektronikus beiratkozáshoz az INNEN letölthető tájékoztató nyújt segítséget.

II. Beiratkozás 2022. június 23. 8.00 -12.00 az iskola aulájában valamint

a 9.A osztályos tanulóknak (sport/általános) az 1. tanteremben

a 9.B osztályos tanulóknak (angol) a 2. tanteremben

a 9.C osztályos tanulóknak (matematika/informatika) a 3. tanteremben

a 9.NY/KNY osztályos tanulóknak (spanyol/német) a 4. tanteremben

 

Kérjük, mindenki hozza magával az e-Ügyintézés felületen kitöltött adatlapokat nyomtatva, aláírva, ahol szükséges tanúzva.

 

Amennyiben a KRÉTA rendszerben valamilyen okból nem sikerül kitölteni az adatlapot, a beiratkozáson mindkét szülőnek vagy törvényes képviselőnek, továbbá a tanulónak a személyes megjelenése szükséges.  Egyszemélyes felügyeleti jog esetén egy szülő és a tanuló megjelenése elegendő, de kérjük, az erre vonatkozó végzés bemutatását.

 

 

Kovács János a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium 11. évfolyamos tanulója, a 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen II. díjban részesült, konzulens tanára Sikó Dezső, az elmúlt évek sikeres felkészítő munkája alapján díjazásban részesült.
A díjazott "MateKIT" oktatóprogram Kovács János tanuló több éves kitartó, magas rangú szakmai munkájának eredménye:
 
 

inno31

 

A MateKIT egy matematikai oktatóprogram, amely az iskolákban sokszor kihasználatlanul heverő tabletekre, okostáblákra, okostelefonokra készült. Az általános iskolás tananyag törzsrészét lefedi. A jól algoritmizálható és a tanulók számára sok gyakorlást igénylő feladatok tervezésére és javítására feladatgenerátorokat tartalmaz, melyek kijavítják a diák munkáját, azonnali visszajelzést nyújtanak. A tanárnak csak egyes diákok hibakeresésére kell figyelni. Minden tanulócsoport differenciált feladatot kaphat. Órai és otthoni gyakorlásra, könnyen osztályozható számonkérésre egyaránt alkalmas. A program nagy előnye, hogy tanórák keretein belül és önálló tanulásra is használható. Egy tanár írathat dolgozatot a programmal, és előtte megmondhatja a diákoknak, hogy milyen beállításokkal gyakoroljanak otthon, így pont arra tudnak készülni, ami a dolgozatban lesz. Ez a diákok motivációját az önálló tanulásra nagyban növeli, mert tudják, hogy nem feleslegesen dolgoznak.

Az egészségügyben is használható segítőrobotokat építettek a jövő programozói a World Robot Olympiad™ (WRO™) nemzetközi LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi verseny szegedi regionális fordulójában, melynek helyszíne az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriuma volt 2022. május 31-én.

A WRO szegedi elődöntőjén 19 csapat vett részt, a versenyzők Ceglédről, Orosházáról, Zákányszékről, Bajáról, Kecskemétről, Kiskunmajsáról, Mórahalomról és Szegedről érkeztek.

A 2022-es robotverseny témája a My robot, my friend! Az indulóknak olyan segítő robotokat kell tervezniük és programozniuk, amelyek a kerti munkában, a mentési akciókban, és a kórházi ellátásban segítik a dolgozók munkáját.

https://u-szeged.hu/sztehirek/2022-junius/world-robot-olympiad

Robomission kategória Senior korosztály

 

I. helyezett: KBJG22 - Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, a csapat tagjai:

Labancz Benedek 9.c

Lénárt Dániel 9.c

Csíkos Benjamin 10.c

felkészítő tanár: Harmath Zsolt

II. helyezett: Kódokozók - Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

III. helyezett: Kopasz Főn(x) - Bajai SZC Türr István Technikum

 

Gratulálunk!

 

Kedves Szülők és Diákok!

 

Szeretettel üdvözlök mindenkit a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulóinak sorában. Örülünk, hogy a mi iskolánkat választották és reméljük komoly tudást és szép élményeket szereznek nálunk.

Kérem, figyelmesen olvassák végig az alábbi információkat - akár többször is -  és pontosan hajtsák végre a kéréseinket, betartva a határidőket! Készítsék elő a kért iratokat, dokumentumokat és töltsék ki pontosan a nyomtatványokat és az online kérdőívet!

 

Leendő osztályfőnökök:

9.A:     sport/általános                         Tóth Andrea

9.B:     angol                                        Hajagos-Tóth Gabriella

9.C:     matematika/informatika          Bajdik-Sebestyén Ágnes

9.NyKNy:   spanyol/német                 Szabó-Szász Dorottya

 

Gimnáziumunk egyenruhája lányoknak fehér blúz, sötétkék vagy fekete szoknya vagy nadrág és a saját gallérunk, fiúknak fehér ing, sötét színű öltöny és a saját bolyais nyakkendőnk. Fiúknak és lányoknak is a gimnázium logóját ábrázoló kitűző. A gallért, a nyakkendőt és a kitűzőt a beiratkozáskor kell kifizetni és az osztályfőnöktől fogják megkapni. Testnevelés órán az iskola logójával ellátott pólót viselnek diákjaink, amit szintén az iskolában tudnak megvásárolni. A pólóból bármennyit lehet rendelni, de legalább kettő vásárlását ajánljuk. (Árakról a szülői értekezleten adunk tájékoztatást.) Kérjük a póló méretét és a rendelni kívánt darabszámot a levél végén  mellékelt online kérdőíven pontosan megadni!

Megtekinthető mérettáblázat

 

Az iskolánkban zárható egyedi szekrények állnak a diákok rendelkezésére, amelynek használatát kérjük tanulóinktól. Az éves bérleti díjat a beiratkozáskor kell fizetni!

 

A középiskolásoknak 50 óra önkéntes közösségi munkát kell végezniük a négy év alatt. Ez az érettségire bocsátás egyik feltétele. Iskolánkban ezt külön naplóban dokumentáljuk. Az iskolai közösségi szolgálatról is csatolunk egy tájékoztató levelet.

 

A kilencedik osztályosok ingyen kapnak tankönyvet, de azokat a tanév végén a könyvtárnak vissza kell adni. Már most felhívjuk a figyelmet, hogy a tankönyvek állapotára kiemelten figyeljenek. A tankönyvkezelésről és a tankönyvosztásról külön tájékoztatót mellékeltünk.

 

Az étkezés saját ebédlőnkben történik. A menzával kapcsolatos tájékoztató és kitöltendő adatlap mellékletben található. Kérem, töltsék ki és a beiratkozásra hozzák magukkal.

Iskolánkban védőnő, iskolaorvos és iskolai pszichológus is dolgozik. A napi munkában közvetlenül a védőnő vesz részt, tájékoztatóját és a szülői nyilatkozatot mellékeljük.

 

Iskolánk tanulói a beiratkozás után megkapják egyedi *@kbjg.hu-s e-mail címüket, melyet az iskolai kommunikációhoz és a Microsoft Teamsbe való bejelentkezéshez kell használni.

 

A természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR), illetve az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) alapján a diákoktól és törvényes képviselőiktől hozzájárulást kérünk az iskolai eseményeken készült fényképek, videófelvételek, tablóképek kezeléséhez. A hozzájáruló nyilatkozatot a letölthető dokumentumok között találják. Kérjük a megfelelően kitöltött és aláírt nyilatkozatot a beiratkozásra hozzák magukkal!

 

A Klebelsberg Központ 2021. december 10-én támogatási szerződést kötött az RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosító számú „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt 2025. december 31-ig történő megvalósítására vonatkozóan. Ennek keretében a kilencedikes diákok tartós használatra notebookot kaphatnak. A számítógépeket a hozzá tartozó táskával és egérrel előreláthatólag 2022.augusztus végén, vagy szeptember elején tudják átvenni azon diákok szülei - gyermekük kíséretében - ,akik igényelnek notebookot. Kérjük a mellékelt kérdőíven jelezzék, hogy igényelnek-e notebookot! A kérdőív kitöltése csak előzetes információ gyűjtés, a konkrét folyamathoz a KRÉTA rendszerben létrehozott regisztráció szükséges majd.

 

Szülői értekezletet 2022. június 7-én kedden 17.30 órakor tartunk a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban.

Online kérdőív (kérjük, figyelmesen töltsétek ki, a bejelentkezéshez használd az oktatási azonosítódat.

 

Letölthető dokumentumok:

- iskolavédőnői tájékoztató (beiratkozásra kinyomtatva, kitöltve várjuk vissza)

- tájékoztató iskolai étkezéshez

- adatbekérő lap iskolai étkezéshez (beiratkozásra kinyomtatva, kitöltve várjuk vissza)

- nyilatkozat kedvezményes iskolai étkezéshez (beiratkozásra kinyomtatva, kitöltve várjuk vissza)

- tájékoztató az 50 órás közösségi szolgálatról

- tájékoztató a tankönyvellátásról

- hozzájáruló nyilatkozat iskolai eseményeken készült fényképek, videofelvételek, tablóképek kezeléséhez

 

Üdvözlettel:

Dr. Harnos István

intézményvezető

Ebben a tanévben újabb 14 német nyelvi DSD II diploma született a Bolyaiban. Ünnepélyes átvételükre a Német Nagykövetségen került sor. A 11.D németes csoportja nevében Kovács Orsolya vehette át a vizsgabizonyítványokat.

Bonis bona discere, azaz jótól jót tanulni - tartja a latin közmondás. Ennek szellemében 58 kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógus, tehetségsegítő szakember és szervezet, valamint hat települési önkormányzat vehetett át díjat a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” gálán.

Idén a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” Kiváló tehetséggondozó kategória egyik díjazottja Sikó Dezső fizika szakos tanárunk. Gratulálunk!

Lesefüchse 2022

Tanulmányi ösztöndíjjal Németországba

Veréb Lilla 10. D osztályos tanuló élménybeszámolója:

 

2022. ápr. 4-én részt vettem a „Lesefüchse” német nyelvű irodalmi vitaverseny országos fordulóján. A versenyen való részvételhez el kellett olvasnunk négy német író egy- egy könyvét, amelyeket a verseny szervezői juttattak el nekünk a tanév kezdetén. Az idei forduló könyvei a következők voltak: 

Katrin Bongard- Es war die Nachtigall,

Kathleen Weise- Wenn wir nach den Sternen greifen

Tom Limes- Voll verkackt ist halb gewonnen,és

Lukas Erler- Side Effect

Mindegyik könyv a mindennapi élet problémáit és kérdéseit dolgozza fel. A felkészülésemet Pap Viktória, és Szabó-Szász Dorottya tanárnők segítették. Az országos fordulót idén online formában tartották meg, amelyen tizenkettő DSD iskola tanulója vett részt. A versenyzőket 3-3 fős csoportokba osztották be, minden csoportból a győztes került tovább a döntőbe. A résztvevőknek moderátorok tettek fel kérdéseket a könyvekkel kapcsolatban, amire minden versenyzőnek részletes választ kellett adnia. A versenyen csak az első négy helyezést hirdették ki, az én helyezésem 5-12 volt. A versenyen való részvételem jutalmaként nyertem egy nyelvtanulási ösztöndíjat Németországba. Három hétig egy marburgi középiskolába fogok járni, fogadócsaládnál lakok, különböző tanulmányi és szabadidős programokon veszek részt német diáktársaimmal együtt, valamint eljuthatok Berlinbe, a fővárosba is.

Kecskemét, 2022. 04. 15.

                                                                                                            Veréb Lilla

                                                                                                                 10. D

Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Nagykőrös, 2022. április 23.

A Magyar Diáksport Szövetséggel kötött védjegyhasználat alapján a Magyar Sportlövők Szövetsége szervezésében került megrendezésre 2022. április 23-án, a nagykőrösi lőtéren. Iskolánkat egyéniben hat fő, csapatban pedig kettő képviselte a Bács-Kiskun megyei döntőben. Egyéniben négyen, de mindkét csaptunk bejutott az országos döntőbe. Az országos döntő 2022. május 20-án, Gyöngyösön a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban kerül majd megrendezésre. (3200 Gyöngyös, Kiss Péter utca 2.)

 

Eredményeink:

 

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

July 2022
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum