ÚT-2020-0002

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium ”Kecskemét környezetterhelési térképének digitális mérési megvalósítása” projekt környezeti mérésekre alapult, műszaki és természettudományok iránt érdeklődő, digitális mérőeszközök gyakorlati alkalmazásait felhasználó végzős tanulók (Fekete Bálint Endre, Hornyák Máté Tamás, Szekeres György) közreműködésével valósult meg.

A pályázati támogatásnak köszönhetően környezeti méréseket támogató szenzorokat, tápegységeket, mérő-adatgyűjtő egységet (Einstein Tablet+3) sikerült beszerezni. A tanulói trió saját fejlesztésű mérőegységet épített, mellyel a város különböző részein végzett méréseket tanulmányozva következtetéseket, megoldási javaslatokat tehettek a tanulók. A mérési adatok feldolgozása tette lehetővé „Kecskemét környezetterhelési térképének digitális mérési megvalósítása” projekt befejezését, a környezeti terhelési térkép megrajzolását.

 

A tehetséggondozó programba bevont 12. évfolyamos tanulók különösen a természettudományok iránt mutattak nagy érdeklődést. Tanulmányaikban kitűnő eredményeket értek el, tanulmányi versenyeken eredményesen szerepeltek. Elméleti és szakköri tevékenységekben élen jártak, de a gyakorlati érzékük, manuális készségeik is sokat fejlődtek. Közös érdeklődési területeik lettek, sok szakirodalmat olvastak.

Gondolataikat, ötleteiket megosztották egymással, gyakran fantáziájuk vezérelte cselekedeteiket. A tevékenységek sokszínűsége (elméleti oktatás, laboratóriumi kísérletek, terepi gyakorlati mérések, tanulói értékelés és bemutatás, angol szaknyelvi gyakorlás) megteremtette az elmélet és a gyakorlat összekapcsolását, a tudás és a tapasztalatok átadását az érdeklődő alsóbb évfolyamos tanulók számára is. lehetőségét. A rendszeres közös munka felszínre hozza az egyéni tehetségeket a megfelelő érdeklődési területeken. A tanulmányi versenyeken, pályázatokon, diákkonferenciákon sikeresen szerepeltek (TUDOK döntő, Hlyavay környezeti konferencia, ESZK Energetikai verseny) a rájuk bízott feladatokban lelkesek voltak. Ezt a programot kiegészítette a Neumann János Egyetem részéről biztosított Arduino programozás gyakorlati bemutatók.

A saját készítésű mérőegységeket terepi viszonyokban is kipróbáltak, eredményeikre a szakmai körök is felfigyeltek, a tanév végén rangos szakmai találkozó keretén belül helyszíni bejárást, bemutatót tartottak (https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-szakma-is-felfigyelt-a-tehetseges-kecskemeti-fiatalokra-4049255/). Az évek során szerzett szakmai ismereteiket egyetemi tanulmányik során fogják hasznosítani, de az iskolával, az érdeklődő tanulókkal folyamatos kapcsolattartást biztosítanak. Sok sikert és szép eredményeket kívánunk további munkájukhoz!

 

 

 

Galéria:

 

 egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

 

 

Öregdiák találkozó 2023. május 13.

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum