Határtalanul

A 2021/2022-es tanévben a Határtalanul! pályázat keretében Erdélybe látogatunk el 35 diákunkkal. A tervezett útitervet és programot az alábbiakban közöljük.

1.nap: Indulás Kecskemétről. Első megállónk Nagyvárad, a Partium fővárosa, melynek felújított, szépséges szecessziós központjával ismerkedünk. Idegenvezetővel séta a városban, Ady-kapcsolódások; majd ezt követően szabad program lesz.

2. nap: Elutazunk a Tordai sóbarlangba, majd a délután folyamán a Tordai-hasadéknál túrázunk.

3. nap: A délelőttöt Marosvásárhelyen töltjük, mikor a Bolyai Farkas Elméleti Líceum tanóráin vehetnek részt tanulóink. A tanórát követő közös beszélgetés zárja. Megkoszorúzzuk a két Bolyai szobrát, ellátogatunk a Bolyai könyvtárba. Délután elutazunk Kolozsvárra, mely bővelkedik látnivalókban. A Szent Mihály - templom, Mátyás lovas szobra és nagy királyunk szülőháza kihagyhatatlan látnivaló. A Házsongrádi temető Kolozsvár történelmi temetőkertje, melynek bejárata a Petőfi utcából nyílik. A sok évszázados magyar írásbeliség nagyjainak nyugvóhelye és egyben az emlékezések kegyhelye.

4. nap: Autóbusszal elutazunk Szovátára, ahol körbesétáljuk a világ legnagyobb heliotermikus tavát, a Medve-tavat. Erdély természeti kincsei között a mai napig fontos szerepet játszik a só. A korondi sétát követően útba ejtjük Farkaslakát, ahol Tamási Áron sírja található, megtekintjük szülőházát.

5.nap: Székelyudvarhely belvárosában: Vármegyeháza, szoborpark megtekintése lesz a program. Segesvárra utazunk. Segesvár megtekintése mellett Fehéregyházán a csata emlékművét és a Petőfi szobrot is megnézzük.

Petőfi Sándor emléke előtt tisztelegve az osztály tanulói elszavalnak egy lírai művet a költő forradalmi látomásverseiből, zenei kíséretet az osztály tanulói adnak hozzá gitárral. 

6.nap: Dél-Erdély legendás városa Gyulafehérvár. A vár falai között a Hunyadiak, János Zsigmond, Izabella királyné, Bethlen Gábor, Márton Áron püspök lépteit követjük és emlékezünk. Hazautazás Kecskemétre. 

 

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

 

 

Öregdiák találkozó 2023. május 13.

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum