Kezdőlap

Eljárásrend, belépés és egészségügyi óvintézkedések az írásbeli érettségi idején a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban

 

Kedves Vizsgázók!

A következőkben a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban érettségiző diákokra, a részt vevő tanárokra és segítőkre vonatkozó szabályokat, kéréseket, előírásokat foglaljuk össze. Kérem, hogy mindenki, aki a gimnázium épületében vizsgázik, függetlenül a vizsga szintjétől és attól, hogy mely intézményből érkezik hozzánk, tartsa be a következő rendelkezéseket! 

Egyenruha nem kötelező, de kérjük, a vizsga helyszínén mindenki az alkalomhoz illő öltözetben, a jó ízlést nem sértő módon jelenjen meg. 

Reggel a belépés az iskolába három kapun keresztül történik. 

  1. Ballagási kapu: az Irinyi utca felőli kiskapu a templom bejáratával szemben.
  2. Főbejárat: Irinyi utca 49. 
  3. Hátsó udvari kapu: Berzsenyi D. utca felől, az épületbe az ebédlő melletti ajtón lépnek be a biciklitárolók felől

Minden bejáratnál őrzött biciklitároló áll rendelkezésre. A megfelelő bejáratokat az utcán irányító táblák fogják jelezni.

Mivel igyekeztünk a biztonság érdekében a belépést időben is tagolni, így minden teremnek kijelöltünk egy belépési kaput és egy idősávot, amikor és ahol az adott teremben vizsgázók belépnek az iskolába. Minden napra vonatkozóan megtalálja mindenki a rá vonatkozó adatokat a mellékelt táblázatban. 

Letöltés: belépési rend

Tehát előveszi mindenki az iskolájától kapott értesítést. Amennyiben a Bolyaiban vizsgázik az adott napon, megnézi, melyik teremben vizsgázik, majd az itt található táblázatban kikeresi a teremhez tartozó belépési kaput és a belépés idősávját(A táblázatban a különböző napok és tantárgyak bal oldalt alul különböző munkalapokon.)Kérjük, mindenki legyen pontos és fegyelmezett, hogy a torlódásokat elkerüljük. Kérjük, akinek van maszkja, hozza magával és már utcán is viselje. Saját maszkot, kesztyűt kézfertőtlenítőt lehet hozni és használni az egész vizsga alatt. Legyünk tekintettel egymásra, és a szabályok betartásával, intelligens módon védjük környezetünket és magunkat! Várakozásnál kérem, mindenki tartsa meg - iskolán belül és kívül is - az ajánlott 2 m-es távolságot.

Az utcán a rendőrség, az iskolában az iskola dolgozói felügyelik a szabályok betartását. 

Az iskolába való belépésnél minden belépőnek kötelező a kézfertőtlenítés! A fertőtlenítő minden kapunál rendelkezésre áll. Ezután a vizsgázók átveszik az aznapi vizsgához szükséges maszkot, amit egy zacskóban fognak megkapni. A zacskót senki ne dobja el, kérünk minden vizsgázót, a nap folyamán ebbe gyűjtse a szemetet.

A maszkot azonnal vegye fel mindenki, aki még az épületen kívül esetleg nem tette, a maszk használata kötelezőaz épületen belül. A maszkot csak a teremben, a helyükön vehetik le a tanulók, amíg a vizsgadolgozatot írják. A belépésnél, a mosdó használatánál, a felügyelő tanárral, folyosó felügyelővel történő adminisztráció, kommunikáció során és az épület elhagyása közben a maszkot használni kell!

A belépés után szükség esetén el lehet menni a mosdóba, ezután kérem, minden diák foglalja el a vizsgateremben az ülésrendnek megfelelő helyét, amit a vizsga megkezdéséig már nem hagyhat el! A tanterembe való belépésnél is minden esetben kötelező a kézfertőtlenítés.

A helye elfoglalásakor, kérem, készítse ki minden tanuló a pad szélére személyazonossági igazolványát! Minden, a vizsga ideje alatt szükséges holmi a padra kerüljön, mobiltelefont kikapcsolt állapotban a táskában kell elhelyezni, a táskákat, szatyrokat pedig a vizsgateremben lévő fogasra, vagy az arra kijelölt helyre kell rakni. Kérem, hogy a karóráját is mindenki a táskájába rakja, minden teremben jól látható helyen van falióra. A vizsga megkezdése előtt 30 perccel kezdődnek a tájékoztatások.

 

A vizsgázóknak kilincset megfogniuk tilos!A vizsgatermek ajtaja a vizsgák alatt nyitva lesz, a mosdóknál takarító személyzet segíti az ajtónyitást és a fertőtlenítést. Ha valamiért mégsem működik így, akkor papírzsebkendő, törlőkendő segítségével nyissa a vizsgázó az ajtót, és mivel egyszerre csak egy tanuló tartózkodhat a mosdóban, akár résnyire nyitva is hagyhatja a fülkeajtót, hogy ne kelljen a kilincshez érni kézzel. Kilépéskor a mosdó ajtaját mindenképpen hagyja nyitva. Mosdó használata után is kötelező a kézfertőtlenítő használata a terembe belépésnél.

A vizsga alatt mosdóba csak a legszükségesebb esetben menjenek ki! A folyosón felügyelők szigorúan egyesével engedik a mosdóba a vizsgázókat, a várakozás alatt min. 2 m-es távolságot kell betartani a várakozók és felügyelő között.

A vizsgázók hozzák magukkal a használható segédeszközöket (matematika függvénytáblázat, történelem és földrajz atlasz, megfelelő szótárak stb.). Amennyiben van otthon, hozzák magukkal a vizsgán megengedett helyesírási kéziszótárt. Mindenki hozzon magának íróeszközt megfelelő mennyiségben, mert kölcsön nem kérhet, és mi sem tudunk biztosítani. Továbbá kérjük, mindenki hozzon magának papírzsebkendőt!

A matematika, történelem és földrajz vizsgák esetén a vizsgázók által hozott függvénytáblázat, atlaszok átnézésekor a felügyelő tanár nem fogja meg a segédletet, hanem a vizsgázó lapozza át a jelenlétében. A folyamat során mindkét fél részéről kötelező a maszk viselése és a kért 2 m távolság megtartása.

 

Magyar helyesírási szótár használata a termekben:

A szótárért a vizsgázó maszkban jön ki, a kezét a szótár megfogása előtt befújja fertőtlenítővel, majd elviszi a helyére. Használat közben végig maszkot visel. Használat után pedig visszateszi a különálló asztalra.

A dolgozat beadásakor a vizsgázó ellenőrzi, hogy a neve, vagy emelt szinten az azonosító száma rá van-e írva minden lapra (tisztázati és piszkozati pótlapra is), feltünteti a pótlapok számát a dolgozat borítóján a kijelölt helyen és a dolgozatban áthúzza az üresen hagyott helyeket.  Átadja a dolgozatot a felügyelőnek és visszaül a helyére a dolgozat ellenőrzésig. Az ellenőrzés befejezésekor a tanár hívására 2 m távolságot tartva az asztalhoz lép, és innen figyeli a boríték lezárását. Eztán a kijelölt asztalon aláírja a kikészített jegyzőkönyvet. Összepakolja a holmiját, ezután távozik a teremből, távozáskor a szemetesbe dobja a lezárt zacskóban lévő szemetét. 

A vizsga végeztével a kérem, hogy a lehető leggyorsabban hagyja el mindenki az épületet, és a közterületen is tartsa be a veszélyhelyzettel járó távolságtartásra vonatkozó szabályokat és viseljen maszkot. Az eldobható maszkokat és használt védőeszközöket a kijáratnál erre a célra elhelyezett kukába lehet dobni.

Az épületben minden szükséges helyen pumpás fertőtlenítők rendelkezésre állnak.

Köszönjük, hogy a szabályok maradéktalan betartásával segíti az érettségi biztonságos lebonyolítását!

 

Jó munkát és egészséget kívánunk!

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

August 2022
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum