Kezdőlap

A Bolyai Hét keretein belül szervezte meg a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium a hagyományos Bolyai-napot, amelynek során a gimnázium 545 diákja változatos tehetséggondozó foglalkozásokon vett részt.

Különböző tudományterületet érintő előadások hangzottak el ezen a napon: Székelyné Kőrösi Ilona Katona Józsefről és az akkori Kecskemét életéről adott pontos képet a 10. osztályosoknak, dr. Hopp Béla, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára, az MTA doktora avatta be a diákokat a lézerek hétköznapi világába, Balai F. István és Lovas Dániel 56-os kecskeméti olvasókönyvük világába vezették be a végzős diákokat.

Fontos eseménye volt a napnak, hogy a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre által az 1956. évi melbourne-i olimpia 60. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésének a Bolyai biztosított helyet. Különleges jelentőségét az adta, hogy az előadó dr. Szabó Miklós olimpikon volt, aki maga is részt vett a melbourne-i olimpiai játékokon. Ezzel a rendezvénnyel egy időben kezdődtek a két napos Bolyai Kosárlabda Kupa mérkőzései is, amelyen a Bolyai csapatai mellett a Bányai, a Kromeriz U-18, a Szolnoki Sportcentrum és a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium vesz részt.

A gimnázium szoros munkakapcsolatban áll a város ifjúsági szervezeteivel. Mind az Új Nemzedék Kecskeméti Kontaktpont, mind a HELPI részt vállalt a rendhagyó órák lebonyolításában. Varga Ildikó, a kontaktpont munkatársa a pályaválasztást segítő önismereti kompetencia tréninget tartott, a HELPI munkatársa, Borda Balázs az internethasználat buktatóira irányította a figyelmet, míg Kósa András vezetésével önismereti játékokat játszottak a kilencedikesek.

Visszatért a gimnáziumba az öregdiákok egy csapata is, hogy beszámoljon a végzősöknek arról, milyen az egyetemi élet, s tanácsaikkal segítsék a 12. osztályosokat az egyetemválasztásban.

Emellett több városi intézmény is fogadta a gimnázium diákcsoportjait: a planetárium, a Bozsó Gyűjtemény, a Katona József Emlékház és a ROVKI.

Hagyományosan ezen a napon zajlik a középiskolásoknak szervezett német nyelvi verseny is, amelyet a gimnázium német nyelvi munkaközössége a 10. évfolyamos németet tanuló diákoknak szervez.

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

 

 

Öregdiák találkozó 2023. május 13.

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

September 2023
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum