Iskolapszichológus

Kedves Diákok!

 

Szeretnék nektek bemutatkozni: Ráczné Karikó Rita vagyok, az iskola pszichológusa.

 

A 2021/22-es tanévben az alábbi lehetőségeket kínálom érdeklődő diákok számára:

 

 

Pszichológia szakkör:  a pszichológia iránt érdeklődő 10., 11. és 12.-es diákokat várok, akik komolyan fontolóra vették, hogy pszichológia szakon szeretnének továbbtanulni. Ez a szakkör 5 alkalmas  és közérdekű kérdéseket, dilemmákat jár körül, pl. milyen egyetemek léteznek, melyiknek mi a specialitása, mit lehet kezdeni pszichológus diplomával jelenleg, mit csinál, hogy dolgozik egy pszichológus, hol helyezkedhet el, milyen sztereotip kép él jelenleg a magyar társadalomban a pszichológusokról, mire számítson az, aki erre a pályára teszi fel az életét, stb.?

Ennek ideje, helye: keddenként 14.25-15.00-ig, a 8. órában, valamelyik nagyobb tanterem, első foglalkozás: 2021.szept. 29.-én lesz, a többi időpont: okt. 13, nov. 3, nov. 17, dec. 1, dec. 15.

 

Relaxációs csoportos foglalkozás: a diákok el tudják sajátítani az autogén tréninget. Ennek alsó korhatára 17. betöltött év. Olyan diákok jelentkezését várom ide, akik tudják, érzik magukon, hogy szorongóak, sok mindenen idegeskednek, sokszor, sokféle helyzetben feszültséget/félelmet élnek át,  akikben magas a megfelelési vágy, túlterheltek, és meg szeretnének tanulni lenyugodni, nyugodtabban elaludni/átaludni az éjszakát. 

Ez a csoportos foglalkozás tehát 11-12. diákok számára elérhető.

Helye szervezés alatt. Összesen 10-12 alkalommal találkozunk, heti-kétheti rendszerességgel. Időpontok: 2021. okt. 6., 20., nov 10., 24., dec 8., 2022 jan.5. (a többit majd kiírom) a 8. vagy 9. órákban.

 

Komplex művészetterápiás foglalkozást indítok kétheti rendszerességgel, ahová olyan 10.-12. osztályos diákok jelentkezését várom, akik úgy érzik, szóban nehezebben nyilvánulnak meg, visszahúzódóak társas helyzetekben, ugyanakkor az érzéseiket, gondolataikat könnyebb valamilyen alkotáson keresztül megmutatni, kommunikálni róla. Ez nem rajztanfolyam, semmilyen előképzettséget nem igényel, hiszen itt nem az alkotás szépsége a cél, hanem az alkotás közbeni nyugalom, befelé irányuló figyelem, elmélyülés, kreativitás elérése és megélése, az önismeret fejlesztése.

 Helye, ideje szervezés alatt, várható kezdés: október első hete.

A  művészeti eszközöket mindenki magának biztosítja (akvarell papír, festék, porpasztell, stb.) A csoportos foglalkozás kéthetente valósul meg, összesen 6 alkalommal.

 

Filmklub – pszichológiailag értékes és érdekes filmekkel, az iskola egyik termében

Havonta egyszer megtekintünk együtt olyan filmeket, melyeknek pszichológiai vonatkozása is van. A „mozizás” után közös beszélgetés történik a filmmel kapcsolatban. 

Egy kis kedvcsináló a filmlistához: Kóristák, Hullám, Fomo, A falu, Mindenki, A szüfrazsett, A remény rabjai, Billy Elliot, Amerikai história X, Gettómilliomos, Az osztály, A számolás joga, Egy kosaras naplója, Éretlenek, Eufória, Requiem egy álomért stb.

Ideje, helye: iskola, péntek délutánonként, leghamarabbi kezdéssel. Első alkalom: 2021 okt. 1.

 

Pszichológia szakkör kísérletekkel: olyan témákkal foglalkozunk, amiket vagy videón megtekintve, vagy saját magunkon tapasztalunk meg, saját élményként pl. társas befolyásolás, csoportnyomás, előítéletek, sztereotípiák, börtönkísérlet, politikai propaganda, tömeg-jelenségek, bámészkodó hatás, holdudvar hatás, Pygmalion-effektus, stb.

Időpontja, helye: nagyobb terem, kéthetente, 9.-10. órákban (kb. 15.15-16.30-ig)

Időpontok: szept 29., okt 13, nov 3, 17, dec. 1, 15.

 

Akinek felkeltette a levelem az érdeklődését, írjon nyugodtan, és mielőbb jelezze részvételi szándékát. 

 

Üdvözlettel,

Ráczné Karikó Rita

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

May 2022
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum