Kezdőlap

 

A 12. d osztály német-angol nyelvi előkészítő csoportjának tanulói még 2019. decemberében tettek DSD II B2/C1 szintű német nyelvvizsgát iskolánkban, melynek eredményét most kapták meg. A vizsga nagyon jól sikerült, 15 tanuló vizsgázott, közülük 11 tanuló szerzett C1 és három tanuló B2 szintű nyelvvizsgát.

A DSD II vizsgát a német nyelvű külföldi iskolák kölni központja (ZfA – Zentralstelle für Auslandsschulwesen) szervezi. Kölnben állítják össze és javítják az írásbeli feladatokat, innen jelölik ki a szóbeli vizsga elnökeit. Az írásbeli és szóbeli vizsgák helyszíne mindig a tanulók saját iskolája. A szóbeli vizsgát diákjaink a háromtagú vizsgabizottságban jelenlévő tanáraik és a kijelölt német anyanyelvi lektor előtt teszik le. Magyarországon jelenleg 40 iskola – köztük a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium – diákjai vehetnek részt a vizsgán. 

Mire jó a DSD II. nyelvvizsga?

 

 

A vizsgát sikeresen teljesítő tanulók a Közös Európai Referenciaszinteknek megfelelő, államilag is elismert B2 (középfokú), illetve C1 (felsőfokú) bizonyítványt kapnak, amiért a magyar felsőoktatásba jelentkező tanulóknak 28, ill. 40 plusz pont jár. Amennyiben közülük valaki a Német Szövetségi Köztársaságban szeretne egyetemi, vagy főiskolai tanulmányokat végezni, azok számár a nyelvi diploma megléte elegendő feltétel az ottani felvételihez.

 

Ülő sor balról jobbra: Kapás Dóra, Konfár Nikolett, Gyenes Réka, Hajnal Georgina, Kele Nikolett, Bálint Dóra (BME), Csernyik Réka, Farkas Dorina
Álló sor balról jobbra: Csorba Nándor, Cseh Erik, Csenki Csongor, Czirkos Vince, Takaró Milán
Szaktanár: Megyesiné Vikor Aranka
H: Varga Bálint és Kozma Krisztina 

 

Iskolánk 2008-ban csatlakozott a DSD iskolák szövetségéhez, így vált elérhetővé a képzésben résztvevő tanulóink számára, hogy a kezdetektől fogva költségtérítés nélkül, iskolánkban szerezzék meg a közép, vagy felsőfokú német nyelvvizsgát. A vizsga sikeressége sok évre visszamenőleg 90% feletti.

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

August 2022
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum